• Sluiting gemeentediensten• Openluchtfilm Daens• Samenaankoop groene stroom• Mobiliteitswandeling• Vorselaar Solidair• Enquête 30 jaar bib Vorselaar• Kempen zingt!

Sluiting gemeentediensten
Op maandag 15 augustus zijn alle gemeentediensten gesloten. Vanaf dinsdag 16 augustus staan wij graag terug tot uw dienst.
 
 
Openluchtfilm Daens
De openluchtfilm op het verkeersvrije marktplein wordt stilaan een traditie waar jong en oud naar uitkijken. Deze zomer vertonen we op woensdag 17 augustus de Vlaamse klassieker ‘Daens’.
 
Michaël Pas en Jelle Cleymans komen naar Vorselaar! Jelle (bekend van o.a. Thuis, Ketnet en Spring) speelde hetzelfde personage in de musical ‘Daens’ als Michaël Pas (bekend van o.a. Kuifje, Kulderzipken, Code37) in de film.
 
Toegang vanaf 20u30, start interview om 21u30, start film omstreeks 21u50-22u.
 
 
Samenaankoop groene stroom
Vorig jaar organiseerde de gemeente samen met de provincie Antwerpen de Samenaankoop Groene Stroom. Heel wat inwoners van de gemeente schreven in voor deze actie en stapten over naar een andere leverancier. Zo bespaarden ze op hun energiefactuur en gebruikten ze groene stroom.
 
Het contract is een jaarcontract. Dus het zal binnenkort vervallen (zie vervaldatum contract) waardoor u mogelijk opnieuw meer betaalt voor uw energie.
 
Ook wie nog niet eerder deelnam aan deze actie, kan zich nog tot  oktober inschrijven via de website of op maandag en dinsdag op het gemeentehuis.
 
 
Mobiliteitswandeling
Na een succesvolle en leuke mobiliteitsaudit per fiets vorig jaar, nodigt het dagelijks bestuur van de mobiliteitscommissie u graag uit op een soort­gelijke actie : de mobiliteitswandeling.
 
Deze vindt plaats op dinsdag 23 augustus 2011. Er werden 5 wandelroutes uitgestippeld door Dirk Peeters, die vooral het dorpscentrum aandoen.
 
We verzamelen op de Markt om 18u30. Elke route, ongeveer 2km lang, eindigt ook terug op de Markt.
 
De nabeschouwing is gepland in de Schranshoeve, waar de mobiliteitscom­missie een drankje aanbiedt.
 
Alle vrijwilligers zijn welkom!
 
Vorselaar Solidair
Burundi
Op maandag 1 augustus mochten we 9 goede matrassen afleveren in de haven van Kallo voor transport naar Burundi. Jean-Pierre, een medewerker van BEKRIBU (Belgische Kring voor Burundi) wil de inwoners van Vorselaar hartelijk danken voor de bereidwillige medewerking.
Ze hebben nog 6 matrassen een een onderzoekstafel nodig om hun kliniekje in te richten. Bedden, rolstoelen, e.d. zijn reeds ingezameld via een internaat en een rusthuis.
 
 
Kom op tegen kanker
In het themajaar van de solidariteit organiseerden de personeelsleden van gemeente en ocmw twee grote acties: een voetbalwedstrijd tegen de collega’s van Grobbendonk en een ontbijtbuffet.
We mochten een opbrengst van € 2098,85 overmaken op de rekening van Vlaamse Liga tegen Kanker. Van harte dank aan alle medewerkers.
 
 
Unicef
Eveneens in het themajaar van de solidariteit ontwierp en verkocht de kindergemeenteraad knappe solidariteitsbuttons. Het eerste deel van de opbrengst, € 1800, wordt alvast aan Unicef overgemaakt. Hiermee steunen ze de kinderen in hongersnood in de Hoorn van Afrika.
 
Enquête 30 jaar bib Vorselaar
Bib Vorselaar bestaat 30 jaar.  Daarom houdt ze een enquête onder haar gebruikers. Met de resultaten willen we de bibwerking nog verbeteren. De resultaten zullen ook verschijnen in de bibkrant ‘Vorselezen’.
 
Bent u ouder dan 14? Vul dan snel en anoniem de enquête in,
- in de bib
- op de website van de bib vorselaar.bibliotheek.be
- of door hier te klikken.
 
Bedankt voor uw medewerking!
 
 
Kempen zingt, wie kent er nog een liedje?
Gezocht: liedjes en zangtradities. Kempen zingt! en Kempens Karakter zoeken liedjes die Kempenaars zongen, of die nu nog steeds gezongen worden. Opnamen, liedblaadjes, schriftjes of herinneringen, alle materiaal is welkom.
 
Ook de verhalen en tradities die met liedjes samenhangen zoeken we: welke liedjes hoorden bij een bruiloft of een kinderspelletje? Welke werden op school geleerd of welke waren daar zeker te onfatsoenlijk voor? Kwamen er vroeger marktzangers in het dorp, of werd er gezongen bij feesten die we nu nog amper kennen?